Helmikuun hankinnat

Rahastojen ja osakkeiden ostot

Viime kuussa portfolio vihersi mukavasti ja tämä pyrähdys jatkui markkinoilla myös helmikuussa. Tästä johtuen Value Averaging -strategiani mukaisesti myös uudet panostukset rahastosalkussa olivat pieniä. Pääoman kasvutavoite oli täyttynyt Pohjoismaiden ja Euroopan osalta täysin ja mittarit kehottivat jo myymään osuuksia. Tätä en kuitenkaan periaatteeni mukaan tee, vaan käytännössä tilanne tarkoittaa, ettei lisää osuuksia tässä kuussa kyseisiin rahastoihin ostettu. 

Aasian ja Pohjois-Amerikan osalta kasvu ei ollut ihan yhtä voimakasta, mutta kurssit olivat kuitenkin näissäkin nousseet, joten panostukset olivat suhteellisen pieniä. Tilanne oli sama myös molempien rahastosalkkuun kuuluvien Seligsonin brandirahastojen (Global Top 25 Brands / Global Top 25 Pharmaceuticals) kanssa, eli lisäsin näitäkin salkkuun melkolailla maltillisesti.

Edellisten lisäksi Nordnetin ETF-kuukausisäästäminen nosti salkkuun myös varovaisen osuuden iSharesin IS3N ETF:ää. Kyseinen ETF on tällä hetkellä portfolion ainoa sijoitus kehittyville markkinoille ja kaipaakin seurakseen tulevaisuudessa myös muita näille markkinoille sijoittavia tuotteita. 

Kokonaisuudessaan helmikuussa ei siis juurikaan setelinippua heiluteltu. Tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että käteistä kertyi tilille melko mukavasti ja on aika alkaa suunnitella seuraavaa osakeostoa. Muutama kandidaatti onkin jo mielessä, joten mikäli ostopaikka näyttää avautuvan niin maaliskuun puolella saatetaan päästä ostoksille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti