Tammikuun tuotot

Indeksoin salkkuni vuodenvaihteessa ja nyt aika tehdä ensimmäinen tarkastelu tuottoihin. Liikkeelle lähdettiin 100:sta ideksipisteestä, mikä siis tarkoittaa, että esimerkiksi 10 prosentin tuoton jälkeen ideksipisteitä olisi 110. TWR-menetelmässä sijoitusten tuotto ilmaistaan aikapainotetusti ja sen pääperiaate on, että uusi sijoitettu pääoma ja mahdollisten nostettujen varojen osuus poistetaan tarkastelusta. 


Käytän TWR-menetelmää tuottojen laskentaan, jotta voin paremmin vertailla salkun tuottoja esimerkiksi idekseihin ja rahastoihin, joiden tuotto lasketaan poikkeuksetta kyseisellä metodilla. En ole kuitenkaan vielä toistaiseksi löytänyt tai laskennallisesti muodostanut sopivaa indeksiä, johon vertaisin salkkuani. Tämä onkin syytä asettaa tulevien kuukausien to-do -listalle.

Tammikuu oli kokonaisuudessaan väriltään vihreä ja varsinkin Euroopasta näytti kertyneen tuottoja oikein mukavasti. Lisäksi kestosuosikkini Seligsonin Global Top 25 Pharmaceuticals suoriutui loistavasti. Näiden siivittämänä kokonaisuudessaan portfolion tuotto tammikuussa oli 6,6%. Luku on sen verran suuri, että vauhdin voidaan olettaa hidastuvan melkoisesti vuoden edetessä. Tuottokaavion ja portfolion päivitetyn sisällön löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti