Sijoitusten tuotto - Toukokuu 2015

Edellisen kuukauden tuottokatsaus toistui lähes samanlaisena, kun tarkastelin mitä portfoliossa oli tapahtunut toukokuun aikana. Näyttää siis siltä, että alkuvuoden rynnistys on toden totta ainakin väliaikaisesti loppunut. Markkinat tuntuvatkin olevan melko odottavaisia, mihin suuntaan seuraava liike tapahtuu. Pidetään siis silmät auki.

Rahastosalkun puolella huhtikuun punainen väri oli vaihtunut, mukavasti vihreälle. Erityisesti vastaheiton edellisen kuukauden pohjiin oli ottanut oma luottopelurini Seligsonin 
Global Top 25 Pharmaceuticals noin 4,33%:n hypyllä. Seligsonin puolella vararahastona toimiva Euro-obligaatio oli puolestaan nakutellut -1,64%:a alamäkeen, mikä laittaa pohtimaan olisiko aika siirtää korkosijoitukset lyhyemmän koron rahastoihin vai samalla vaivalla suoraan osakkeisiin... 

Nordnetissa sijaitsevassa osakesalkussa suurimman muutoksen oli kokenut Chevron (CVX), joka öljyn hinnan muutosten myötä oli luisunut hieman yli -5%. Samoissa lukemissa liikkui myös Statoil (STL), jonka pienempi kokonaispaino liikutti salkkua kuitenkin huomattavasti vähemmän. Kaiken kaikkiaan viivan alle painuttiin -0,4%:a toukokuussa, mikä tarkoittaa, että aikapainotettu kokonaistuotto tälle vuodelle näyttää yhteensä 11,7% nousua.

Tuottokaavio ja portfolion sisältö löytyvät täältä.


Lukijoille kysymyksenä: Mitä sinä tekisit korkosijoituksille tällä hetkellä?


2 kommenttia:

 1. Vanha sijoitus totuus menee jotenkin näin: Jos et tiedä mitä tehdä älä tee mitään.

  Itse pitäisin korkosijoituksia varovaisessa alipainossa, ennätys alhaiset korot eivät anna tuottoa. Tarkkailisin itse korkojen keskikorkoa verrattuna inflaatioon. Alahainen inflaatio antaa koroille mahdollisuuden tuottaa matallalla tasolla. Nyt tuli pieni inflaatio pyrähdys, mutta oleellista on mitä tapahtuu tulevaisuudessa, nouseeko inflaatio yli 2% tasolle? Oma asiansa on tietysti maanosa tai paikka mihin sijoitat. 0,3% inflatiolla korkosijoitukset tuottavat varsin mukavasti. Korkoja ei silloin nosteta mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos erinomaisesta kommentista! Juuri tämän takia blogin pitäminen kannattaa, sillä muuten sijoitustoiminta on melko yksinäistä puurtamista ja asioiden omassa päässä pyörittelyä.

   Olen tuolla 'Älä tee mitään' ohjeella nyt mennyt eteenpäin, mutta ajatellut että nyt olisi hyvä aika muuttaa tuo 'Jos et tiedä' osuus. Toisin sanoen ottaa selvää ja tehdä jotain.

   Huomaan nyt katsoneeni korkosijoituksia hieman yksiulotteisesti, eli tuo inflaation lisääminen yhtälöön auttaa selvästi päätösten tekemisessä. Täytyy kaivella hieman ennusteita ja seurata tilannetta tarkasti...

   Kiitos ajatuksista!

   Poista