Rahastosijoittaminen ja sijoitusten tuotto - Lokakuu 2015

Kesän alamäet näyttivät olevan historiaa lokakuussa ja pörssit hehkuivat mukavan vihreinä. Sama väriloisto tarttui myös omaan salkkuuni ja tuotoissakin nenä saatiin takaisin vedenpinnan yläpuolelle. Nyt onkin aika tehdä lyhyt tarkastelu edellisen kuukauden liikehdinnästä.
 


 

Osakesijoittaminen


Nappasin salkkuun syksyn ensimmäiset suorat osakehankinnat. Viimeisin ostos, Allianz (ALV), tapahtui kesäkuussa, joten nyt olikin jo sopiva aika. Tottakai tilanteen määrittelee myös kertyneet käteisvarannot, mutta tämäkin mittari näytti hyvälle, joten syytä viivyttelyyn ei ollut. 
Mukaan salkkuun nousivat kaksi suuryritystä Yhdysvalloista, John Deere (DE) ja Wal-Mart (WMT). Yhteistä näille kummalekin on, että kurssit ovat olleet viimeisen vuoden aikalailla alamäessä. John Deerellä painaa maatalousmarkkinoiden syklisyys ja Wal-Martilla hidastunut kasvu sekä muutokset toimintaympäristössä, kuten minimipalkkasäädökset. Molemmat yhtiöistä tarjosivat ostohetkellä hieman noin 3,3 prosentin osinkotuoton ja molemmat ovat myös omistajaystävällisesti kasvattaneet osinkojaan tasaisesti vuodesta toiseen. Pyrin kirjoittamaan vielä molemmista hieman tarkemman analyysin, mutta tämä siis lyhyenä yhteenvetona.

Rahastosijoittaminen


Kuten sanottu, kesän karhumarkkinat näyttivät ainakin väliaikaisesti päättyneen lokakuussa. Rahastosijoittamisen kannalta tämä tarkoitti hieman pienempään rahavirtaa salkkuun. Alla sijoitukset absoluuttisessa suuruusjärjestyksessä:

Seligson Eurooppa Indeksirahasto
Seligson Global Top 25 Pharaceuticals
Seligson Pohjois-Amerikka Indeksirahasto
Seligson Aasia Indeksirahasto
Seligson Global Top 25 Brands

iShares Core MSCI Emerging Markets (IS3N) / NN ETF kk-säästö

Kaiken kaikkiaan lisäsin salkkuun käteistä noin 3377 euroa, josta 337 euroa meni Seligsonin rahastoihin.


Sijoitusten tuotto


Kuukauden tuottokuninkaat olivat ehdottomasti finanssitalo Allianz (ALV), jonka 15,22% tuotto paikkasi öljy-yhtiöiden tappioita, mutta myös Chevron (CVX), joka kaunisteli lukujaan 16,01% kuukausinousulla. 

Rahastoista puolestaan suurimmat nousut tekivät Pohjois-Amerikka 13,27% ja Global Top 25 Brands 12,44%.

Edelliskuun laskettelija Teliasonera (TLS1v) päätyi heilunnasta huolimatta noin +/-0 tulokseen. 

Kaiken kaikkiaan siis tuottojen puolesta hyvä kuukausi! Lisäksi täytyy mainita, että pääsin asetun 50 000 €:n  tavoitteen jälkimmäiselle puolelle salkun koon kivutessa noin 28000 euroon. Homma siis etenee. Tuottojen osalta salkku päätyi lokakuussa 7,8 prosentin nousuun, mikä tarkoittaa, että kokonaisuudesaan kuluvana vuonna olen 6,6 prosenttia positiivisella puolella. 

Päivitetty tuottokaavio ja portfolion sisältö löytyvät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti