Osakkeiden ostaminen Nordnetista

Osakekaupan tekeminen Nordnetin kautta

Kerroin äskettäin, kuinka Nordnet tilin avaaminen onnistuu seitsemällä lyhyellä askelella. Tuossa kirjoituksessa päästiin kaupankäynnin aloittamiseen saakka, joten lienee paikallaan kertoa myös lyhyesti, miten osakkeiden osto tapahtuu palvelussa.

Tarvitset siis tilin, jotta voit aloittaa osakkeiden ostamisen, jos et vielä ole avannut salkkua, se onnistuu täältä.

Osakkeiden osto tapahtuu seuraavia ohjeita noudattamalla:

 1. Valitse Nordnetin valikosta kohta 'Markkinat > Osakekurssit'.
 2. Tämän jälkeen eteesi aukeaa osakelista, josta voit suoraan valita haluamasi osakkeen tai vaihtoehtoisesti etsiä sen valitsemalla oikean markkinan ja listan. Etsintää voi helpottaa myös valitsemalla yhtiön koon ja toimialan. Löydettyäsi halutun osakkeen, paina sen kohdalla vasemman laidan 'Osta'-painiketta.
 3. Nordnet lista osakekursseista
  Markkinat > Osakekurssit -valinta avaa osakekurssilistan
 4. Selaimeen aukeaa alla oleva ikkuna, johon merkitään osakekaupan tiedot. Löydät saman näkymän myös navigointipalkin kautta 'Kaupankäynti > Osta osakkeita', mutta tällöin sinun tulee kirjottaa haluamasi osake kohtaan 'Arvopaperi' ja painaa etsi.
  Valintaruutu toimeksiannon tekemiseen
  Ikkuna toimeksiannon tietojen syöttämiseksi
   
 5. Markkina-kohtaan valitaan pörssi tai kauppapaikka, jossa arvopaperilla käydään kauppaa. Siinä on esitäytettynä 'Smart order', joka tarkoittaa, että Nordnet välittää toimeksiannon kauppapaikalle, jonka arvioi antavan parhaan tuloksen. Suomalaisten osakkeiden kohdalla tämä on useimmiten Helsingin Pörssi.
 6. Seuraavaksi valitset toimeksiannon tyypin. Haluatko ostaa vai myydä osakkeita? Eli tällä kertaa valitaan 'Osta'.
 7. Määrä-kohtaan kirjoitetaan kuinka monta kappaletta osaketta halutaan ostaa.
 8. Kurssi-kenttään syötetään se hinta, jonka haluat maksaa per osake. Siinä on valmiina kurssi, jolla viimeisin kauppa on syntynyt ja jolla todennäköisesti toimeksianto myös toteutuu. Voit kuitenkin halutessasi syöttää esimerkiksi alemman hinnan, jos uskot, että kurssi tulee laskemaan. Toimeksianto on oletuksena voimassa yhden päivän, eli kurssi voi myös suunnata ylöspäin ja kaupat jäädä syntymättä.
 9. Osta-nappia painamalla toimeksianto toteutetaan, mikäli kyseistä osaketta on myynnissä antamallasi hinnalla. 
 10. Kauppojen syntymistä odotellessa pääset katsomaan, ja halutessasi muokkaamaan, toimeksiantoa navigointipalkin kohdasta 'Kaupankäynti > Omat toimeksiannot ja kaupat'.
 11. Toimeksiannon täytyttyä omistat osakkeet ja näet ostoksesi omassa salkussasi. Salkun löydät valikon kohdasta 'Salkku > Salkun yleisnäkymä'
Tämän jälkeet olet siirtynyt onnistuneesti omistavaan luokkaan, onneksi olkoon! 


Osakkeita ostaessa on myös hyvä huomioida, että salkussa on riittävästi rahaa välityspalkkion maksamiseen. Toisin sanoen älä osta osakkeita koko salkussasi olevalla käteisellä, sillä välityspalkkio ei näy erikseen toimeksiantoa tehtäessä, mutta se laskutetaan kauppojen toteutuessa.

Lisäksi tietysti täytyy muistaa, että osakekauppoihin liittyy aina riskejä ja osakkeen arvo voi liikkua kumpaan suuntaan tahansa. Siksi aiheeseen onkin suositeltavaa tutustua hyvin ennen kuin lähtee tekemään ensimmäisiä kauppoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti