Nordnet rekisteröityminen

Osakesalkun avaaminen

Avasin ensimmisen arvo-osuustilini tämän projektin alkaessa ja oman kivijalkapankkini sijaan valinta oli pohjoismainen Nordnet. Päätös syntyi palvelu- ja kustannusvertailun jälkeen, missä totesin Nordnetin olevan sijoitusstrategiaani sopivin osakevälittäjä. Nordnettiin liittyminen ja kaupankäynnin aloittaminen oli vaivatonta sekä helppoa ja koko prosessi vaati ainoastaan seitsemän askelta.


Klikkaamalla pääset Nordnetin sivuille avaamaan maksutonta osakesalkkua.

1. Henkilötunnus ja kansalaisuus

Nordnetin etusivulta löytyy linkki osake- ja rahastosalkun avaamiseen. Tämän jälkeen valitaan "Tule asiakkaaksi verkkopankkitunnuksilla" ja lomake pyytää syöttämään henkilötunnuksen ja valitsemaan kansalaisuuden. Lisäksi tulee ilmoittaa, mikäli on syntynyt tai verovelvollinen Yhdysvalloissa.


Henkilötunnuksen ja kansalaisuuden syöttäminen

2. Käyttäjätunnuksen ja salasanan valinta

Seuraavaksi pyydetään syöttämään matkapuhelinnumero ja sähköposti. Lisäksi valitaan palvelun käyttäjätunnus ja salasana. 

3. Allekirjoitus verkkopankkitunnuksilla

Tämän jälkeen valitset oman pankkisi listalta ja vahvistat henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla. Allekirjoitus oli mahdollista avaamishetkellä Aktia/SP/POP:n, Handelsbankenin, Nordean, OP:n, Danske Bankin, S-Pankin, Tapiolan ja Ålandsbankenin verkkopankkitunnuksilla. 

4. Asiakastuntemuskysely

Neljäs vaihe on lakisääteisen asiakastuntemuskyselyn täyttäminen. Sen tarkoituksena on antaa pankille yleiskuva asiakkaasta ja varmistaa, että aikeesi ovat kunnialliset. Kyselyssä vastausta pyydetään seuraaviin kysymyksiin:

  • Työsuhteen muoto
  • Vuositulot (Brutto)
  • Säästämisen / sijoittamisen tarkoitus
  • Nordnettiin siirtämiesi rahojen ja/tai arvopapereiden lähde
  • Keskimääräinen talletussumma vuodessa
  • Oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö?
Kyselyyn on vastaaminen sujuu vaivattomasti, sillä vaihtoehdot ovat annettu valmiina ja vastaajan tarvitsee ainoastaan klikata rasti oikeaan ruutuun.

5. Reaaliaikainen tilisiirto

Onneksi olkoon tilisi on nyt avattu! Kuitenkin kaupankäynnin aloittamiseksi täytyy vielä ottaa muutama askel lisää. 

Kaikki kaupantekoon liittyvät maksut suoritetaan suoraan Nordnetista, joten seuraavaksi siirretään rahaa juuri avatulle tilille. Tilisiirto onnistuu Nordnetin palvelun kohdasta 'Salkku > Talletukset', jossa valitaan oma pankki ja siirrettävä summa. Mikäli sinulla on useita salkkuja tai tilejä, valitaan myös rahoille oikea osoite. Verkkopankin tunnistaumisen ja tilisiirron hyväksymisen jälkeen, palaat taikasin Nordnettiin ja rahat näkyvät tililläsi.
Tilisiirron tekeminen

6. Vastatilin ilmoittaminen ja vahvistaminen

Tarvitset avaamallesi tilille myös vastatilin, jotta voit tulevaisuudessa siirtää käteisvaroja pois arvo-osuustililtäsi. Vastatilin ilmoitetaan palveluun kohdasta 'Salkku > Vastatilit', josta löydät kohdan vastatiliviestin lähettämiseksi. Viesti itsessään on vapaamuotoinen asiakaspalveluviesti, eli valitse kategoriaksi 'Vastatilit', kirjoita viestiin vähintään tilinumero, jonka haluat asettaa vastatiliksi, ja paina 'Lähetä'.


lomake vastatilin ilmoittamiseksi
Nordnet soittaa ja vahvistaa vastatilin puhelimitse muutaman arkipäivän kuluessa, minkä jälkeen vastatili näkyy palvelussa ja on valmis käytettäväksi.

7. Valmis kaupankäyntiin

Nyt osake- ja rahastosalkkusi on täysin valmis kaupankäyntiin. Voit toki aloittaa kaupankäynnin jo ennen vastatilin ilmoittamista ja vahvistamista, mutta ainakin itse halusin ensin tietää, että minulla on mahdollisuus myös nostaa rahaa ennen kuin aloitin kaupanteon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti