Vaurastujan tavoitteet ja taustat

Lähdetään liikkeelle raottaen hieman esirippua blogin perustamisen taustoista ja tavotteista. Alunperin ajatus kirjoittamisen aloittamisesta on kypsynyt viimeisen puolen vuoden aikana ja vuodenvaihteen saapuminen loi tarvittavan tilaisuuden ajallisesti sekä tarjosi luonnollisen ajankohdan uuden täyden "tilikauden" alkaessa. Täysin puhtaalta pöydältä en kuitenkaan aloita vaan viime vuoden puolella tehdyistä rahastosijoituksista on lähdetty liikkeelle. Kyseiset rahastosijoitukset luovat kiinteän ytimen salkulle ja niiden kerryttämistä on tarkoitus jatkaa myös tulevaisuudessa. Alussa siis ollaan, mutta mikäpäs tässä kokemusta kartuttaessa.

"Value averaging -menetelmässä puolestaan keskitytään sijoitettavan summan sijaan sijoituksen arvon seuraamiseen..."

Rahastosijoituksista mainittakoon, että ne toteutetaan noudattaen value averaging -menetelmää. Palaan menetelmän yksityiskohtiin seuraavissa päivityksissä, mutta yksinkertaisuudessaan value averaging tarjoaa mielestäni hyvän vaihtoehdon dollar cost averaging -menetelmälle, jossa sijoituskohdettä ostetaan tietyin väliajoin tasasummalla. Value averaging -menetelmässä puolestaan keskitytään sijoitettavan summan sijaan sijoituksen arvon seuraamiseen, eli sijoitettava summa toisin sanoen vaihtelee.

Lopulliseksi tavoitteeksi ei ole blogin aloittamishetkellä asetettu konkreettista summaa tai päämäärää, vaan tähtäimessä on sijoitusmaailmaan tutustuminen ja pääoman kasvattaminen. Tavoitteet tulevat tarkentumaan ajan kuluessa, mutta edistymisen seuraamisen nimissä asetettakoon ensimmäinen salkun kokoon liittyvä välitavoite 50 000 euron kohdalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti