Määräaikaistalletusten hallintaan uusi pankkipalvelualusta

Kuplii tai ei, niin lyhyille korkotuotteille on aina kysyntää. Itselleni osui äskettäin silmään omien sanojensa mukaan ”alan mullistava” startup-yritys. Saksalaista alkuperää oleva SavingGlobal tarjoaa kuluttajille määräaikaistalletuksia Euroopassa ja vaikka palvelu ei olekaan vielä esimerkiksi Suomessa tarjolla niin herätti se ainakin minussa mielenkiintoa.


Mistä tässä sitten on kyse ja mikä on niin mullistavaa? Yrityksen toiminta perustuu EU:n säädökseen, joka takaa kuluttajalle oikeuden avata pankkitili unionin missä tahansa jäsenvaltiossa. SavingGlobal on rakentanut tämän ajatuksen päälle palvelun, jossa tilin avaaminen yhteistyöpankkeihin käy nettipalvelun kautta, eikä näin ollen vaadi suoraa asiointia erillisten pankkien kanssa. Tuote puolestaan on vähintään vuoden mittaiset määräaikaistalletukset. Palvelu lupaa, että kuluttajan on helppo verrata eri pankkien ja eri maiden välisiä korkotasoja, mikä mahdollistaan valitsemaan talletukselle parhaan korkotason. Miksi siis esimerkiksi tallettaa Suomeen 1 % korolla, jos Ranskalaispankki tarjoaa 2% samalta määräajalta?

Palvelu mahdollistaa luonnollisesti myös eri pankeissa olevien määräaikaistalletusten hallinnoinnin yhden käyttöliittymän avulla. Juuri tämä on yksi mielenkiintoisimmista tekijöistä ja helpottaa sijoittajan arkea huomattavasti. SavingsGlobal lupaa myös ettei käyttäjälle koidu ylimääräisiä kustannuksia vaan ansaintalogiikka perustuu kommisioihin, joita pankit maksavat uusien asiakkaiden hankinnasta. Kuluttajille edullinen vaikutus pitäisi olla myös pankkien välille syntyvällä kilpailutilanteella, jossa tarjottuja korkotasoja on helppo vertailla keskenään..

Teoriassa kuluttajan talletusten pitäisi olla maasta huolimatta turvassa EU tarjoaman 100 000 talletussuojan puitteissa. Lisäksi maidenvälistä valuuttariskiäkään ei yhteisvaluutan myötä ole olemassa. Voiko palvelu olla niin hyvä miltä se vaikuttaa? Noh, odotellaan mikäli homma lähtee käyntiin ja laajenee myös pohjolaan ennen kuin annetaan lopullinen tuomio ja arvio mistä todellisuudessa on kyse.  


Linkki palveluun: http://www.savingglobal.com/

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen löytö! En löytänyt sivustolta enkä näe, etteikö suomalaisena voisi sijoittaa palvelun kautta?

    VastaaPoista
  2. Olisi mielenkiintoista testata tuota saksankielistä palvelua, mutta oma kielitaitoni ei valitettavasti riitä. Perustin olettamukseni The Economistin juttuun, jota tuolla sivustollakin on lainattu seuraavasti:

    "Investing across borders is easy. SavingGlobal, based in Berlin, allow Germans to open as many accounts elsewhere in Europe as they like without ever visiting a branch."

    Tarkemmin en osaa sanoa kuinka esim. rahojen talletus palveluun toimii tällä hetkellä Suomesta. Voi hyvinkin olla, että saksankielentaitoisille käyttöön ei ole esteitä. Tarvittaisiin joku vapaaehtoinen testaamaan palvelua.

    VastaaPoista