Sijoitusten tuotto - Maaliskuu 2015

Kuukausi on sijoitusikkunana lyhyt aika ja taas on siis hetki tehdä kuukausikatsaus portfolion tuottoihin. Tarkistetaan samalla millä sijotuksilla maaliskuu sujui paremmin ja mitkä eivät pärjänneet niin hyvin. Maaliskuussa osakesalkkuun nousi uusi tulokas Chevron (CVX). Yhdysvaltojen markkinat laskivat kuitenkin kuun lopussa hieman ja puolen kuun tulokseksi jäi -1,17%. Luotto on kuitenkin kova tähän sijoitukseen ja uskon sen pitkän aikavälin potentiaaliin. Markkinatilanne on tietysti riskinen, mutta yhtiö kuitenkin vakaa ja vauras. 

Rahastohankinnoista ei juuri mainittavia asioita ollut. Rahastosalkku seuraili arvopolkua erittäin hyvin ja lisämerkinnöille ei ollut tarvetta. Muutenkin portfolion rahastopuoli on paisunut huomattavaa vauhtia vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. 

Kuukauden kovimman harppauksen otti TeliaSonera (TLS), jonka osake nousi tarkastelujaksolla +6,96% . Toisena nousijana yllätti Seligsonin Suomi indeksirahasto, joka oli kivunnut ylöspäin +6,72%. Suomirahaston suhteellisen pieni paino salkussa piti euromääräisen tuoton tästä huolimatta suhteellisen maltillisena. 

Kokonaisuudessaan portfolion aikapainotettu TWR-tuotto maaliskuulle +1,8% . Tämä tarkoittaa, että ensimmäisen kvartaalin aikana puhdasta nousua on tullut 12,5%

Tuottokaavio ja portfolion sisältö löytyvät täältä.


*Katsauksen luvut perustuvat salkun tilanteeseen 27.3.2015

2 kommenttia:

  1. No siellähän on nousua tullut ihan kivasti!
    Eiköhän jatketa samaan malliin.

    VastaaPoista