Rahastosijoittaminen huhtikuu 2015

Alkuvuosi on tuottojen osalta ollut huomattavasti vauhdikkaampi, kuin mitä odottaa saattoi. Tämä on aikaisempina kuukausina näkynyt rahastosijoituksissa siten, että asetettu arvopolku on täyttynyt ilman suurempia lisäpanostuksia. Huhtikuussa ostokia täytyi kuitenkin tehdä hieman laajemmalla rintamalla, jotta päästiin asetettuihin tavoitteisiin.
Rahallisesti kokonaissijoitus oli vuoden toisiksi suurin, mutta suhteessa kuitenkin vielä ns. normaalitason alapuolella huomattavasti. Käteistä siis pitäisi taas kertyä osakehankintoihin. Lisäpanotuksen sijoitettuun pääoman saivat osakseen seuraavat rahastot.

Seligson Eurooppa Indeksirahasto
Seligson Aasia Indeksirahasto
Seligson Pohjois-Amerikka Indeksirahasto
Seligson  Global Top 25 Brands
Seligson Global Top 25 Pharmaceuticals

Lisäksi tuttuun tapaan muutaman osuuden lisäoston osakseen sai myös Nordnetin ETF-kuukausisäästämisen piirissä pyörivä kehittyviä markkinoita edustavaa iShares Core MSCI Emerging Markets (IS3N). 

Kuukausittaiset rahastohankinnat ovat lähes automatisoitu ja rutiinin pyörittämiseen kuluu noin 5-10 minuuttia. Value Averaging excel laskee sijoitettavan pääoman perustuen rahastojen markkina-arvoihin. Tämän jälkeen toimeksiannot sisään ja odotellaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti