Sijoitusten tuotto - Kesäkuu 2015Tuottokatsaus toukokuussa näytti tasaista alamäkeä ja mielenkiinnolla jäätiin odottamaan mitä tuleman pitää kesän alkaessa. Kesäkuu näyttikin, että vanha markkinalegenda piti pintansa ja toukokuu olisi ollut salkun tyhjennykselle oiva ajankohta. Oma sijoitusstrategiani ei kuitenkaan tukeudu uskomuksiin, joten lisää osakkeita ja rahasto-osuuksia ostettiin ja vanhojen päällä istuttiin. Nyt on kuitenkin aika katsoa, miltä kuukausi näytti kokonaisuutena.


Kuukaisi näytti tuottomielessä melko synkältä ja loppukuussa Kreikan tilannne painoi portfolion lopullisesti punaiselle. Rahastosalkkussa liikehdintä oli melko suurta ja indeksirahastoissa pienin liike alaspäin oli Seligsonin Suomirahaston -4,10%. Eniten tippui puolestaan Aasian rahasto, jossa takapakkia otettiin -5,17%. Muut Seligsonin rahastot mahtuvat edellisten väliin. 

Viime kuussa pohdin korkosijoitusteni tulevaisuutta ja päädyin puolessa välissä kuuta vähentämään pitkien korkojen painoa portfoliossa. Siirsin melko reilusti eli noin 65% Euro-obligaatioista ja Corporate Bond sijoituksista Seligsonin lyhyen koron Rahamarkkinarahasto AAA:han. Toistaiseksi tämän siirron kannattavuutta on liian aikaista arvioida, mutta käteisen ja käteiseen verrattavien sijoitusten paino nousi liikkeen myötä huomattavasti. 

Osakesalkussa eniten turskaa nostivat öljyosakkeet (STL & CVX), jotka kärsivät öljyn hinnan laskusta. Statoil tippui kuukaudessa noin -6,82% ja Chevronin arvosta suli -7,36%. Uusi tulokas Allianz (ALV) oli puolestaan noin plus-miinus-nolla tilanteessa. Oikeataan ainoa vihreä luku kesäkuussa oli Chevronin osinko, jota bruttona tilille tippui 20,40 USD. 

Kokonaisuutena alamäkeä oli  -3,8%:a kesäkuussa, eli aikapainotettu kokonaistuotto tälle vuodelle näyttää olevan yhteensä 7,6% positiivisen puolella.

Päivitetty tuottokaavio ja portfolion sisältö löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti