Sijoitusten tuotto helmikuussa

Taas on kuukausi vierähtänyt ja aika tarkastella mihin suuntaan sijoitussalkku suuntasi. Katsotaan myös mitkä olivat  portfolion parhaat sijoitukset viime kuussa ja tietysti samalla päivitetään portolion sisältö.

Osakkeiden ostoja en helmikuussa tehnyt ja rahastotkin ovat alkuvuonna tuottaneet sen verran hyvin, että lisäsijoituksia ei juuri tarvittu. Kirjoitin helmikuun hankinnoista tarkemmin jo edellisellä viikolla ja nämä ideksirahasto- ja ETF-sijiotukset jäivät kuun ainoiksi. Tästä johtuen käteistä on kertynyt hieman sijoitussalkun ulkopuolelle ja se alkaakin pikku hiljaa poltella. Mielessä siis pyöriikin kysymys, mihin sijoittaa seuraavaksi?

Tuottoja tarkasteltaessa helmikuussa kovaa vauhtiaan jatkoi Seligsonin Eurooppa ideksirahasto, joka ylsi piirun yli kuuden prosentin tuottoon helmikuun aikana. Osakkeissa kärkipaikan lunasti Statoil, jonka 9,77 prosentin tuotto verrattuna kuukauden takaiseen arvoon oli vertaansa vailla. Kokonaisuudessaan helmikuun osalta osakesalkku, kuten myös rahastosalkku siis vihertävät. Aikapainotettu TWR-tuotto koko portfoliolle helmikuussa oli 3,6%

Tämä tarkoittaa kahta peräkkäistä ylituottokuukautta Euroopan ja osittain myös öljyn siivittämänä. Taaskaan ei voi piensijoittaja muuta kuin jäädä odottamaan avoimin mielin tulevaa.

Päivitetty tuottokaavio ja portfolion sisältö löytyvät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti